Çağrı

-

The Message

Çağrı
SİTE PUANI : 8.9
Çağrı 8.9 / 10 94 kullanıcı oyu.
  • Süre: 177 Dk.
  • Vizyon: 1976
  • Ülke: Kuveyt
  • İzlenme: 36154
  • Favori: 11
  • İMDB: 8.2
  • Kalite: 1080P
  • Dublaj
6. yüzyılda Mekke. İslam tarihçilerinin Cahiliye Devri olarak anmaktan hoşlandıkları dönemdeyiz. Şehrin ileri gelenlerinin Mekke'yi köleliğin ve alkol, uyuşturucu gibi maddelerin pençesinde acımasızca yönettiği rivayet ediliyor. Kız çocukların yeni doğduklarında diri diri gömüldüklerinin anlatıldığı acımasız bir dönem. Böyle karanlık bir çağda, Hz. Cebrail tarafından ziyaret edilen Hz. Muhammed insanları tek bir Tanrı'ya tapmaya davet ediyor ve şehre hükmedenlerin vahşi metotlarına karşı çıkıyor.

Allah’tan inen bir ayet, peygamberin silaha sarılmasını ve Mekke ordularına karşı direnmesini emrediyor. Müslümanların ordusu tecrübesiz olduğu halde Bedir savaşını kazanıyor. Uhud savaşının ardındansa 10 yıllık bir barışa evet diyerek arada geçen süreyi İslam'ı yaymak için kullanıyorlar. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğu, Allah'tan başka tanrı olmadığı haberi Arap yarımadasını hızla katediyor.

En iyi müzik dalında Oscar'a aday olan Çağrı, Hz. Hamza rolündeki Anthony Quinn'in benzersiz oyunculuğu kadar, büyük bir prodüksiyon olması ve Hz. Muhammed’i göstermeden İslam’ın doğuş ve yayılışını anlatmadaki başarısıyla da tüm dünyadaki Müslümanların beğenisini toplamış bir yapım.
 Tür: Biyografi, Dram
 Film Etiketleri:
Yorum Alanı 7 Yorum Yapılmış
Misafir
Avatar
Ziyaretçi
İsmet 27 Temmuz 2014, Pazar
Her Ramazan ayında izlediğimiz mükemmel film Çağrı.
Avatar
Ziyaretçi
Ayhan 20 Haziran 2015, Cumartesi
Ramazan'da böyle bir film yayınladığınız için size minnettarım.
Avatar
Üye
  hatay2002 05 Aralık 2016, Pazartesi
en güzel müslümanlığın doğuşunu anlatan film. Hiç sıkılmadan tekrar tekrar izlediğim en iyi müslümanlığı anlatan film. filmin, tarihi dokusu, müzikleri ve verdiği mesaj , kostümleri filmin müzikleri ,senaryosu herşey harika ötesi . muhtesem bir dini film tam bir basyapıt ımdb puanı o zamana göre biraz daha yüksek olabilirmis . 9.0 - 9.1 gibi . Müslümanlık öğrenmek istiyorsanız izleyin derim.
Avatar
Üye
  avare 17 Mart 2017, Cuma
admin çöl aslanı ömer muhtarıda eklermisiniz rica etsek ...
Avatar
Üye
  Wolverine 17 Ağustos 2017, Perşembe
Tek kelime ile mükemmel bir film
Avatar
Ziyaretçi
yusuf 09 Eylül 2020, Çarşamba
süper ötesi güzel islam nasiptir payı olan mutlaka alır
Avatar
Üye
  tt_cc 06 Şubat 2023, Pazartesi
İslamiyet’in doğuşunu en gerçekçi ve etkileyici biçimde anlatan eşsiz bir yapıt... Oyuncuların her biri rollerini mükemmel oynamışlar (gerçek sanatçılık bu olsa gerek! rollerde en ufak bir aksama yok!)... Hz.Hamza rolünde Anthony Quinn’den başkası olamazdı herhalde. Bana göre Quinn filmografisinde çok önemli bir yerdedir ’’Çağrı’’. Kurgu mükemmel! Filmin müzikleri, esasen seyirciyi elde etme anlamında çok büyük bir risk oluşturan ’’süre uzunluğu’’ noktasında devreye girerek, yükselen ve alçalan nabzı çok iyi takip ederek, sahnelerle muazzam bir bütünlük oluşturmuş... Hz.Hamza’nın avdan dönüşünde ’’Hamza geliyor!’’ nidaları sonrasında at üzerinde silahlarını kuşanmış bir biçimde verdiği heybetli görüntü ne müthişti! Mağara ağzında yuva yapan güvercin ve ağ örmüş örümceğin, Mekkeli takipçilerle birlikte aynı karede verdiği görüntü de öyle! Peygamber’in üzerinde bulunduğu devenin insanların arasından geçerken, onların deveye ve tabii ki üzerinde bulunan Peygamber’e tebessümle bakarken gözlerinden yansıyan parıltılar ve bu parıltılardaki saygı, huzur, sevinç ve samimiyet ifadeleri (basit filmlerde kameraya el sallayan ve sırıtan kalabalıkları düşünüyorum da!)... Demek oluyor ki figürasyon da ciddi bir iştir ve alelade, es geçilecek ve herkes tarafından yapılacak bir formalite unsuru değildir... Bir başka sahnede Hz.Hamza, inşaatta bizzat çalışan Peygamber’e (aslında onun filmdeki varlığını çok profesyonel bir biçimde her saniye yansıtmasını ve seyircinin Peygamber’in her an orada olduğuna inanmasını beceren kameraya) yaklaşır ve sevgi ve şefkatle yorulduğunu, bırakması gerektiğini söyler (ne de olsa amcasıdır), o sırada Kitaro’nun etkileyici new age tarzını anımsatan derinden gelen ve ulvî bir uğultuyu andıran ezgi, seyircinin ürpermesine sebep olur, ama korkudan değil, heyecandan... Bu tür onlarca plan filmin sonuna dek sürüp gider ve hiç sıkmaz, yormaz, sürenin uzunluğuna rağmen...